Isprobali smo Huawei FreeBuds Pro 2 – Kvalitet koji će zadovoljiti i prave audiofile

Huawei je odavno pokazao da ništa ne prepušta slučaju, kao i da imaju pripremljene planove za nepredviđene situacije. Uostalom, takav pristup omogućio im je da „prežive“ američke sankcije kada su mobilni telefoni u pitanju. Umesto da odustanu, oni su razvili sopstveni ekosistem koji danas u velikoj meri može da parira standardnom Android-u.

Kada je audio kategorija proizvoda u pitanju, konkretno TWS (True Wireless) slušalice, kompanija je primenila drugu taktiku. Da bi održali i poboljšali vrhunski kvalitet svojih in-ear slušalica, Huawei je prilikom izrade FreeBuds Pro 2 modela odlučio da se udruži sa francuskom kompanijom Devialet, koja se bavi akustičnim inženjeringom. Rezultat je predstavljen u, ne samo veoma atraktivno dizajniranim slušalicama, već u uređaju koji isporučuje vrhunski zvuk, namenjen audiofilima.

Huawei FreeBuds Pro 2 izgleda veoma slično svom prethodniku, modelu FreeBuds Pro. Deo slušalica koji ulazi u ušnu školju je zaobljenog ergonomskog oblika, a u paketu se dobijaju i silikonske navlake u tri veličine. Deo koji viri izvan ušiju veoma je kratak i „pljosnatog“ je oblika. Obe slušalice imaju ugrađene senzore za kontrolisanje muzike i uključivanje opcije za uklanjanje spoljnih šumova. Konektori za punjenje postavljeni su na dnu „štapića“, odmah pored mikrofona. Odlično su uklopljeni u dizajn, tako da ne utiču na ukupan vizuelni utisak. Kutija za punjenje je napravljena u boji slušalica i eliptičnog je oblika. Veoma je mala, pa će bez ikakvih problema da stane u svaki džep.

Pročitajte i tekst:  Ovo je prvi muzički spot ikada snimljen kamerom mobilnog telefona HUAWEI P40 PRO+

Specifikacije slušalica jasno ukazuju da se radi o high-end uređaju. One nude Hi-Res audio kvalitet, odlično aktivno uklanjanje zvuka do 47 dB. Za vrhunski kvalitet zvuka pobrinuli su se dual drajveri – dinamički drajver prečnika 11 mm, kao i planar diaphargm drajver koji je sposoban da obezbedi zvuk šireg opsega frekvencija od čujnog opsega. Naime, Huawei FreeBuds Pro 2 je u stanju da reprodukuje zvuk u opsegu od 14 Hz do čak 48 KHz (čujni opseg je od 20 Hz do 20 KHz), što je ovim slušalicama obezbedilo do sada neprevaziđen kvalitet basa, ali i srednjih i visokih tonova.

U svakoj slušalici nalazi se baterija kapaciteta 55 mAh, dok kutijica ima bateriju od 580 mAh. Drugim rečima, ona je u stanju da do pet puta dopuni slušalice pre nego što se isprazni. Autonomija je solidna – oko 4 časa sa uključenom ANC opcijom, odnosno oko 6.5 časova bez nje. Kutija se može dopunjavati putem USB-C kabla, ali i bežičnim putem, upotrebom Qi wireless standarda (2 W). Pomenućemo da Huawei FreeBuds Pro 2 poseduju dva moda uklanjanja spoljne buke. Klasičan ANC eliminiše sve „spoljne“ frekvencije, a pored toga, implementirana je i tzv. „awareness“ opcija koja obraća pažnju na okruženje u kome se nalazite. Ova opcija omogućava nesmetanu upotrebu kada se nalazite na ulici, ili u prevozu. U praksi se upravo ova opcija pokazala kao izuzetno dobra jer uklanja skoro sve neželjene šumove, a ipak vas ne izoluje u potpunosti od okruženja.

Pročitajte i tekst:  Srpska aplikacija za globalno tržište telemedicine - Telehealth by Pi

Huawei FreeBuds Pro 2 su, po svemu što smo videli, čuli i probali, jedne od najimpresivnijih TWS slušalica koje smo imali priliku da testiramo. Elegantno su i ergonomski dizajnirane, sa vrhunskim kvalitetom zvuka. Očigledno je da je udruživanje sa Devialet-om dalo rezultate i slobodno možemo da kažemo da su ovo praktično prve in-ear slušalice koje će zadovoljiti kvalitet koji traže pravi audiofili.

Kontakt: Huawei

Specifikacije:

Drajveri Dual drajveri – standardni 11 mm + Planar diaphargm drajver
Frekventni opseg 14 Hz – 48 KHz
Baterije U slušalicama po 55 mAh, u kutiji 580 mAh;
Trajanje baterije slušalica 4 h (sa ANC), 6.5 h (bez ANC);

Trajanje baterije kutije 18 H (sa ANC), 30 h (bez ANC);

Povezivanje Bluetooth 5.2; Pop-up pairing; Simultano povezivanje sa dva uređaja
Dimenzije Slušalice: 29.1 x 21.8 x 23.7 mm;

Kutija: 67.9 x 24.5 x 47.5 mm;

Audio tehnologije Digital cross-over/Triple Adaptive EQ/Active noise cancellation/Call noise cancellation/Transparency Mode
Masa Slušalice: 6.1 g

Kutija: 52 g

Boje Silver Blue, Silver Frost, Ceramic White