Testirali smo LG XBOOM RNC5 – Moćan zvuk za kućne i profi DJ-eve

Kućni zvučnici za žurke poslednjih godina sve više dobijaju na popularnosti. Što je konkurencija veća, to je potrebno biti inovativniji i prepoznatljiviji na tržištu. A da bi se to uradilo, zvučnici moraju kao prvo da zvuče dobro, da izgledaju atraktivno i da ponude mnogo funkcionalnosti, a sve to po mogućstvu u prihvatljivom cenovnom rangu. Upravo takav zvučnik je LG XBOOM RNC5.

Prvo što pada u oči kod ovog zvučnika su dimenzije. Iako nije najveći u XBOOM seriji, svakako ne možemo da kažemo da u pitanju zvučnik malih gabarita. Na njemu dominira veliki niskotonac, obogaćen LED osvetljenjem, koji zauzima gotovo polovinu kutije, iznad koga su postavljena dva srednjetonca. Na gornjoj strani su smeštene sve komande, kao i displej preko koga mogu da se prate funkcije i trenutno aktivirani parametri. Zvučnik na bočnim stranama ima ručice za nošenje, ali s obzirom da mu je masa 17 kg, verovatno ga nećete često pomerati.

LG XBOOM RNC5 je opremljen velikim brojem opcija. Osnovna funkcija mu je, naravno, reprodukcija zvuka iz najrazličitijih izvora, ali on nudi i gomilu drugih funkcionalnosti. Zvučnik može da se preko bluetooth konekcije poveže sa LG televizorima ili sa drugim izvorima zvuka (telefoni, računari…), dozvoljava reprodukciju preko USB fleš diskova (istovremeno mogu da budu priključena dva komada), kao i preko FM, odnosno DAB (Digital Audio Broadcasting) radija. S obzirom da je u pitanju zvučnik napravljen za kućne žurke, tu je i ulaz za mikrofon, DJ mod (za skrečovanje zvuka preko LG XBOOM aplikacije), kao i različiti audio semplovi koji mogu da se umiksuju u muziku tokom reprodukcije. Za mikrofon su vezani i dodatni efekti, tako da u realnom vremenu možete da dodate eho, kao i da promenite glas (da zvuči kao da ste udisali helijum, kao da ste robot…).

Pročitajte i tekst:  Ako vam se dešava da ne znate koji ciklus pranja treba da uključite na veš mašini - Direct Drive tehnologija rešava taj problem!

Ipak, najvažniji parametar kada su bilo koji zvučnici u pitanju je naravno – kvalitet zvuka, a ovde je kvalitet zvuka zaista odličan. Zvučnik donosi dvostruko super-pojačanje niskih tonova koje obezbeđuje dubok i bogat bas zvuk. Implementirana je i i X-Shiny Woofer tehnologija osvetljenja koje treperi u raznim bojama i u ritmu muzike. LG XBOOM RNC5 može da se istovremeno poveže sa do tri telefona, tako da je smenjivanje muzike i play listi na njima fluidan proces bez ikakvog prekida u reprodukciji.

Kada je priključen mikrofon moguće je pokrenuti karaoke mod, koji veoma uspešno utišava glas u pesmama, a na raspolaganju su i različiti zvučni efekti, kao što je na primer, eho. Vaše pevačko umeće možete i da snimite na USB i da to kasnije podelite sa prijateljima. Takođe, svoje liste za reprodukciju i mikseve možete da iskopirate na drugi USB, ili da ih pošaljete nekom preko Bluetooth konekcije. Pored svega, ovaj zvučnik može da se upotrebi i kao pojačalo za gitaru, što je izuzetno praktična funkcija.

Iako je jedan LG XBOOM RNC5 sasvim dovoljan za kućne žurke, možete da ga sinhronizujete sa drugim zvučnikom i tako duplirate snagu, ali i zabavu. Osim direktno, zvučnik možete da kontrolišete preko već pomenute aplikacije, kao i preko standardnog daljinskog upravljača (koji dolazi u pakovanju).

Po svemu što smo videli i čuli, ovaj zvučnik je idealni kompanjon za kućne žurke – donosi moćan zvuk sa mnogo dodatnih funkcionalnosti i omogućava svakom da postane DJ. Zahvaljujući atraktivnim vizuelnim efektima pravi odličnu atmosferu, a uz sve to ne košta previše…

Pročitajte i tekst:  LG predstavio novu liniju OLED televizora sa inteligentnim α (Alpha) procesorom

Kontakt: LG Electronics

Specifikacija:

DrajveriSubwoofer + 2 x srednjotonac
EkvilajzerUser EQ, Cluster1 EQ, Standard, Pop, Classic, Rock, Jazz, Bass Blast, Football
EfektiDJ efekti
TjunerFM, DAB+
KonektoriUSB x 2, mikrofon, gitara, bluetooth,
Dimenzije33 x 68.5 x 34,4 cm
Masa17 kg