Multifunkcionalni Epson WorkForce Enterprise štampači dobijaju prestižni pečat BLI sigurnosne provere

Epsonova serija multifunkcionalnih štampača WorkForce Enterprise dobila je pečat Buyers Lab (BLI) za sigurnosne provere uređaja od strane kompanije Keypoint Intelligence. Ovo ilustruje Epsonov firmware, izuzetno bezbedan softver koji je ugrađen u njegove uređaje i koji je prošao rigorozne procene.

Veoma prestižno priznanje za kancelarijske IoT uređaje, kao što su štampači, skeneri i drugi IT periferni uređaji, dodeljuje se onim delovima hardvera koji mogu da ispune stroge kriterijume. Testovi penetracije uređaja sastoje se od automatizovanih alata i ručne eksploatacije tokom kojih sertifikovani stručnjaci za bezbednost ispituju potencijalne ranjivosti u firmware/OS-u uređaja, portovima, protokolima za štampanje, ugrađenoj veb stranici, mogućnostima povezivanja i još mnogo toga – pokušavajući da hakuju štampač.

„Naše testiranje osmišljeno je za ispitivanje firmware-a i OS-a uređaja kako bi se utvrdilo postoje li ranjivosti koje bi mogle biti iskorišćene za pristup multifunkcionalnom štampaču i široj mreži“, objasnio je Jamie Bsales, direktor Office Workflow-a i sigurnosne analize u kompaniji Keypoint Intelligence. „Firmware serije Epson WorkForce Enterprise pridružuje se odabranoj grupi, koja nam je dokazala da, kada su ispravno konfigurisani, uređaji poseduju nizak rizik od napada.“

Keypoint Intelligence, poznat je kao vodeći analitičar u industriji i laboratorija za testiranje.  Njegove procene sigurnosti IoT uređaja su rigorozne, a samo najsigurniji uređaji zadovoljavaju njegove stroge kriterijume.
Primanje pečata BLI za testiranje sigurnosne provere veliki je korak s obzirom na ekspanziju IoT uređaja koji se koriste u organizacijama širom sveta. Jednom spojeni na mrežu, ti delovi hardvera mogu predstavljati ranjivost i ulaznu tačku.

Pročitajte i tekst:  Nutanix donosi naprednu platformu za upravljanje podacima za hibridna i multicloud okruženja

Gareth Jay iz Epsona rekao je: “Primanje pečata BLI za testiranje sigurnosne provere od Keypoint Intelligence potvrđuje da su naši poslovni inkjet štampači ne samo efikasni i održivi, već i vrlo bezbedni. Sa milionima IoT uređaja povezanih s mrežama širom sveta, jedna slaba tačka može predstavljati pukotinu u celokupnoj zaštiti organizacije. Dokazano je da to nije Epson. U svetu u kojem hakeri mogu dobiti pristup celom preduzeću putem jedne kompromitovane krajnje tačke, nikad ne možemo biti dovoljno oprezni.“

Nagrada traje dve godine i dodeljena je firmware-u za:

  • Epson WF-C21000
  • Epson WF-C20750
  • Epson WF-C20600
  •  Epson WF-M21000