realme GT 5 lansiran u Kini povodom proslave petogodišnjice brenda

Najbrže rastući brend pametnih telefona na svetu, realme, povodom pete godišnjice kompanije, održao je konferenciju pod imenom “Leap Up” kada je lansirao novi realme GT 5 u Kini, te podelio priču o prethodnih pet godina poslovanja i predstavio plan za naredni period.

Kako bi ostao dosledan tome da sa svakim proizvodom donosi naprednu tehnologiju, realme sa novim GT5 hrabro istražuje budući dizajn tehnologije i probija se kroz mnoge poteškoće u industriji. realme GT5 dolazi kao kombinacija vrhunskih performansi Snapdragon 8Gen2 čipseta, 24GB+1TB memorije i 240W SUPERVOOC punjenja, te u potpunosti stvara vrhunsko iskustvo korišćenja.

realme GT5 opremljen je novim nadograđenim dizajnom sa četiri svetla – „Pulse Interface Pro“, te podržava 26 izbora boja uz dve nove interakcije: muzički ritam i konstantno svetlo. Što se tiče personalizovanih obaveštenja, može se podesiti 10 kontakata za koje je moguće prilagoditi boje za podsetnike, notifikacije i dolazne pozive, što isto važi i za 10 odabranih aplikacija.

Sa ekranom od 6,74 inča i brzinom osvežavanja od 144Hz, bez plastičnog okvira, najuži deo okvira realme GT 5 iznosi samo 1,46mm. Uz pomoć novog PRO-XDR visoko dinamičkog ekrana koji prikazuje 8 puta veći dinamički opseg, u potpunosti ćete iskusiti svetle i tamne tonove i detalje HDR na fotografiji. Istovremeno ekran ima globalnu funkciju zaštite očiju i opremljen je PWM zatamnjivanjem ultra visoke frekvencije od 2160Hz i sa 20.000 nivoa podešavanja osvetljenosti ekrana sto utiče na čistiju i jasniju sliku i prijatnije je za oči.

Tokom proteklih 5 godina, uprkos tome što je počeo na tržištu sa jakom konkurencijom, realme je vrlo brzo postao mejnstrim brend. Tokom „Leap Up“ konferencije predstavljena je i priča o pokretanju kompanije iza kulisa, kao i o neverovatnom uspehu koji je postignut kroz jedinstveni entuzijazam realme-a.

Pročitajte i tekst:  SecurePath 2016

Od „bez imena“ do „velikog imena“: Jedini novi brend koji je ušao u top 10 u proteklih 10 godina

Pre osnivanja realme-a 2018. godine, „startup groznica“ industrije pametnih telefona već́ se postepeno hladila, a ukupna stopa rasta je usporila. Vrhunski pametni telefoni su počeli da se razvijaju, a industrija je 5 brendova nazvala domaćim gigantima: Apple, Huawei, Xiaomi, OPPO i vivo. Postojao je 701 brend mobilnih telefona u industriji, svi su bili u oštroj konkurenciji za deo tržišta. Tada je rođen realme u Indiji, i brzo je prepoznao suštinsku bolnu tačku potrošača — dizajn telefona je generalno bio konzervativan i dosadan, dok su oni koji su izgledali pristojno bili izuzetno skupi.

To je razlog zašto je realme odlučio da napravi pametni telefon koji nudi i izvanredne performanse i dizajn koji postavlja trendove, namenjen mladim ljudima. Telefon je opravdao očekivanja, te je dobio priznanje kako medija tako i korisnika. Odmah nakon toga, realme je postigao prodajno čudo prodajom 2 miliona pametnih telefona tokom najvećeg indijskog festivala e-trgovine, Divali. Zatim se brzo proširio iz Indije na druga tržišta u razvoju u jugoistočnoj Aziji. Međutim, zahvaljujući mladom timu sa prosekom od samo 28 godina i specifičnom operativnom modelu i prioriteta u e-trgovini“, realme je brzo postao prepoznatljiv brend..

Vreme je pokazalo da je najvažnije napraviti prvi korak i jednostavno pokušati. realme-ova borba od nule do jedan je priča o avanturističkom duhu i ozbiljnim naporima da se zadobije podrška i poverenje partnera. Za manje od godinu dana od svog osnivanja, realme je uspešno ušao na 10 tržišta, uključujući Indiju, Indoneziju, Vijetnam, Maleziju, Filipine, Tajland, Egipat, Pakistan, itd. realme je postao jedini novi brend koji je ušao u top 10 igrača u prethodnih 10 godina. „Usudite se da skočite čak i pred gigantima, jer uvek postoji šansa da pobedite!“ rekao je Čejs Ksu, potpredsednik kompanije realme i direktor marketinga realme-a globalno.

Pročitajte i tekst:  Da li je bezbedno puniti telefon preko USB porta na računaru?

„Usudite se da skočite“ Bez obzira ko ste, imate priliku da promenite svet

realme se 2019. zvanično vratio u Kinu i uskoro je lansirao Master Edition X seriju, u čijem je dizajnu učestvovao i renomirani industrijski dizajner Naoto Fukasava. Kreativne teksture inspirisane lukom i belim lukom donele su uzbuđenje na tržište, vodeći ovu seriju ka velikom uspehu.

Nakon toga, realme je lansirao više proizvoda koji su privukli dosta pažnje globalnih fanova i podstakli brz rast, pa je realme 2019. godine, sa stopom rasta od 808%, proglašen za najbrže rastući brend pametnih telefona na svetu. U trećem kvartalu 2020. postao je brend pametnih telefona koji je najbrže na svetu dostigao prodaju od 50 miliona jedinica (izvor: Counterpoint). Zatim, 2021. realme je oborio još jedan rekord postavši brend pametnih telefona koji je najbrže na svetu prodao 100 miliona jedinica (izvor: Strategi Analitics). Brendu je trebalo samo 37 meseci da uđe u Top 5 brendova na 30 tržišta širom sveta, što ga je dovelo do toga da po prvi put zauzme šesto mesto na svetu (izvor: Counterpoint). Na ovaj način, realme je skočio napred i postao najmlađi mejnstrim brend pametnih telefona na svetu, te je dokazao da bez obzira ko ste, imate šansu da promenite svet.

Odlučno kao i uvek: Bićemo prvi izbor mladih korisnika širom sveta

U svim velikim izazovima, uključujući COVID-19, rastuću inflaciju, opadajuću potražnju za novim pametnim telefonima i dr., realme je ostao veran svom duhu „Dare to Leap“ i fokusirao se na usavršavanje svojih proizvoda.

Pročitajte i tekst:  Philips Monitors potvrdio učestovanje na sajmu ISE 2022 u Barseloni

realme je prošle godine objavio da je pristupio drugoj fazi rasta kao startap-a i da će se dalje fokusirati na ciljani, dugoročni rast, lansirajući strategiju „Kultivacija tržišta“ i strategiju „Jednostavno bolje“.

Nakon što je uspostavio svoj novi pravac, realme je uspostavio i novi princip: „nema lansiranja bez nove tehnologije -“. U skladu sa ovim, realme GT3 je na tržište doneo prvi pametni telefon na svetu sa tehnologijom punjenja od 240W, a serija realme 11 Pro je postigla napredak u dizajnu i performansama zumiranja. Njegov senzor od 200 MP podržava 4x zum bez gubitaka, što mu daje najjače mogućnosti fotografisanja u svom cenovnom rangu.

Pošto je dostigao prekretnicu od 5 godina i suočio se sa izazovnim okruženjem, realme Europe je pokrenuo svoj „Plan penjanja napred“ i 4 inicijative da podrži svoj cilj da postane prvi izbor za mlade korisnike širom sveta:

  • Nastavlja da se zalaže za svoju strategiju proizvoda „Nema lansiranja bez nove tehnologije“, tako da svaki novi proizvod ima najmanje jednu naprednu karakteristiku koja je neosporno najbolja u svojoj klasi.
  • Investiranje u tehnološke inovacije, fokusirajući se na stvaranje prodora u performansama, fotografiji i dizajnu, tri oblasti koje mladi korisnici smatraju najvažnijim.
  • Vernost strategiji „Stalan rast, postepeni proboj“, fokusirajte se na osnovni segment cena od 100-400 evra, donoseći inovacije u proizvode u rasponu cena od 500-600 evra.
  • realme Europe se i dalje koncentriše na udruživanje i razvoj ključnih tržišta uključujući Poljsku, Italiju, Španiju i Balkan.

Tokom narednih 5 godina, realme će prigrliti nove uspone i izazove, uz spremnost da nastavi da stvara napredne proizvode za korisnike širom sveta i željom da postane njihov prvi izbor.