Streaming platforma kompanije LG od sada i u luksuznim HYNDAI GENESIS vozilima

Kompanija LG Electronics najavila je da će njen webOS servis za vozila biti dostupan u novim Genesis modelima Hyundai Motor Groupe (Hyundai Motor Company, Kia corporation, Genesis), u okviru sistema za zabavu i informisanje.Kompanija LG je 31. oktobra ugostila predstavnike kompanija Hyundai Motor Group i YouTube, na ceremoniji u Los Anđelesu povodom proslave uvođenja webOS servisa na platformu za vozila, koji će biti dostupan u luksuznim Hyundai modelima – Genesis.

Novi Genesis modeli opremljeni su “infotainment“ sistemom koji u potpunosti koristi webOS. Putnici sa prednjih i zadnjih sedišta sada mogu da uživaju u visokokvalitetnom sadržaju koji su do sada gledali na telefonima ili televizorima, a u skladu s propisima o bezbednosti. Ekrani donose i impresivni kvalitet zvuka koji je razvio Genesis.

Ova saradnja je veoma značajna, jer predstavlja prvu integraciju jedne automobilske platforme i webOS-a servisa kompanije LG, kreiranog da omogući jedinstveno korisničko iskustvo i pruži kvalitetan sadržaj tokom vožnje. U želji da iskoristi praktičnost i popularnost webOS servisa koji se, kumulativno, nalazi na preko 200 miliona uređaja, kompanija je razvila novu verziju namenjenu vozilima, kako bi vozači i putnici mogli da uživaju u mnoštvu dodatnih ili over-the-top (OTT) usluga u ponudi, uključujući YouTube.

Izvor: LG Electronics

Kao neprikosnoveni lider na tržištu sistema za zabavu i informisanje, kompanija LG konstantno ulaže napor da unapredi korisničko iskustvo, zahvaljujući tehnologijama i znanjima koje je stekla decenijama u industrijama pametnih televizora i kućnih aparata. WebOS servis za automobile će korisnicima pružiti nesvakidašnje iskustvo, a vožnju boljom nego ikada.

Pročitajte i tekst:  LG i Qualcomm udružuju snage kako bi unapredili korisničko iskustvo u vozilima

„Zahvaljujući ovoj tehnološkoj integraciji, korisnici sada mogu uživati u različitim video sadržajima. Nastavićemo da proširujemo saradnju sa vodećim kompanijama koje imaju streaming servise kako bismo preneli korisnička iskustva iz dnevnih soba u vozila”, rekao je Kwon Hae-young, potpredsednik Centra za razvoj Sistema za zabavu i informisanje u kompaniji Hyundai Motor Group.

„YouTube pruža veliki izbor audio i video sadržaja optimizovanih za vozila. Ponosni smo što smo deo ove saradnje koja podiže korisničko iskustvo na viši nivo”, rekao je Tony Archibong, direktor Globalnih partnerskih proizvoda kompanije YouTube.

„Kompanija LG će nastaviti da razvija najnaprednija rešenja, uključujući WebOS servis za automobile. Želimo da pružimo što bolje korisničko iskustvo, kako za vozače, tako i za putnike, prilagođavajući se raznovrsnim zahtevima proizvođača automobila”, rekao je Eun Seok-hyun, predsednik kompanije LG Vehicle Components Solutions.

Kompanija LG je pokazala da dobro poznaje korisnike i njihov životni prostor. U septembru je održana konferenciju za medije na sajmu IAA Mobility 2023 u Minhenu, gde je William Cho, izvršni direktor kompanije LG predstavio viziju budućnosti industrije vozila, pod nazivom „Život je lep i tokom vožnje”.