Ultimativni vodič – TOP 5 internet pretraživača za jeftine avio karte iz Srbije

Foto: Pixabay

Zahvaljujući raznim Low Cost avio kompanijama koje u poslednje vreme lete iz Srbije putovanja avionom postala su pristupačnija nego ikada. Ne retko avio karte se mogu naći po ceni od 15 ili 20 evra, pa čak i jeftinije ukoliko ih kupite na vreme. Iz Srbije Low Cost avio kompanije  trenutno saobraćaju sa aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu i aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu. Pored popularnih Low Cost avio kompanija dešava se da i razne druge avio kompanije (poput Air Serbia i drugih) povremeno imaju značajne popuste i nude avio karte po pristupačnim cenama.

Ipak, nije uvek lako pronaći jeftine avio karte…

U nastavku je naših 5 predloga koji će vam pomoći da pronađete najbolje ponude:

Konkretno mi najčešće koristimo Skyscanner, pa ukoliko imate želju za putovanjem, a fleksibilni ste sa datumima, preporučujemo da koristite upravo Skyscanner i to na sledeći način – Na naslovnoj stranici sajta za mesto polaska izaberite Beograd (ili drugo mesto polaska), kliknite na tab gde treba upisati mesto odlaska i pojaviće vam se opcija “Explore everywhere”, kliknite na nju i kada se otvori kalendar sa datumima odlaska i povratka kliknite (u gornjem desnom uglu) na opciju “Flexibile dates” i odaberite samo mesec u kom želite da putujete. I to je sve!!!

Mi smo ovog puta kao primer odabrali januar 2024. (vreme praznika, zimskog raspusta i godišnjih odmora) i dobili 3 cenovno prilično prihvatljive ponude. Kao što vidite na slici cene iz Beograda za Maltu, Holandiju i Nemačku su u tom periodu samo 15 evra.

Foto: Screenshot Skyscanner.net

Napomena: Navedene cene su avio karte u jednom pravcu dostupne na datum pisanja ovog teksta (15.10.2023.) Cene avio karata kod svih avio kompanija, a naročito kod Low Cost avio kompanija se mogu menjati iz dana u dan, pa budite pažljivi i na vreme planirajte svoje putovanje.

Pročitajte i tekst:  Muzej starih virusa