Unity i Unreal Engine, kao i dodatne igre dobijaju AMD FSR podršku

amd fidelity

Nakon nedavne najave AMD FidelityFX Super Resolution (FSR), AMD danas čini izvorni kod za svoju moćnu tehnologiju prostorne nadogradnje široko dostupan programerima putem GPUOpen-a.

AMD-ova upscaling tehnologija otvorenog koda – FidelityFX Super Resolution (kraće: FSR) je sada dostupna i programerima u dva najpopularnija razvojna okruženja za igre:

  • Unity: Specijalni pregled beta grane Unity 2021.2 HDRP
  • Unreal Engine: patch koja se može primeniti na v4.26 Unreal Engine-a

FSR je softverska tehnologija otvorenog koda sa širokom API podrškom, što programerima olakšava integraciju u nove i postojeće naslove, a podržana je na više od 100 modela AMD Radeon grafičkih procesora – diskretnih i integrisanih, kao i na konkurentskim GPU-ima. FSR je dizajniran da uveća broj frejmova u sekundi do 2.4 puta pri 4K u „Performanse“ podešavanjima kvaliteta i u odabranim naslovima , pružajući pritom visokokvalitetno igračko iskustvo visoke definicije.

Pored pomenutih razvojnih igračkih okruženja i pokretača, nekoliko novih naslova dodaje FSR podršku u narednih par sedmica, što dovodi do ukupnog broja igara podržanih FSR-om na 12 otkako je tehnologija postala dostupna prošlog meseca. Još više naslova se očekuje do kraja godine!

  • Arcadegeddon (16. jul)
  • Necromunda: Hired Gun (16. jul)
  • Resident Evil Village (ovog meseca)

Više informacija o FSR tehnologiji potražite na GPUOpen portalu i AMD blog-u.

Pročitajte i tekst:  Švedski KTH superkompjuter „Dardel“ pokreću AMD EPYC procesori i AMD Instinct akceleratori