Testirali smo “HONOR 20 Lite” – Luksuzan, a pristupačan gospodar selfija

Kompanija HONOR je nedavno u Londonu imala globalnu premijeru svojih najnovijih telefona iz serije Honor 20. U pitanju su telefoni Honor 20, Honor 20 Pro i Honor 20 Lite, koji je od pre neki dan dostupan zvanično i na našem tržištu, a za preostala dva modela očekuje se da će biti dostupni krajem jula meseca.

Inače, već je dobro poznata činjenica da se se HONOR uvek trudi da pored visokog kvaliteta telefona koji se podrazumeva, vodi računa i o tome da telefoni budu cenovno pristupačni prosečnom korisniku, što znači da su obično dosta jeftiniji od konkurencije, pa je upravo to  slučaj i sa modelom “Honor 20 Lite”. Da odmah naglasimo da se radi o telefonu srednje klase, ali sa pojedinim premijum karakteristikama, a to se prvenstveno odnosi na kvalitet integrisanih kamera.

Ali da krenemo redom… Honor 20 Lite pokreće Kirin 710 procesor koji mu omogućuva da obrađuje podatke velikom brzinom i na taj način obezbedi glatko korisničko iskustvo, pri čemu korisnicima pruža osećaj kao da koriste neki od najboljih (i mnogo skupljih) telefona na tržištu. Brzina obrade podataka dodatno je ubrzana pomoću 4GB RAM memorije, plus 128 GB memorije za storiž, a koja se može dodatno proširiti putem Micro SD kartice. U pitanju je Dual SIM telefon koji ima hibridni dual slot, što znači da se mogu koristiti ili dve SIM kartice ili jedna SIM kartica plus jedna memorijska kartica. Baterija je kapaciteta 3.400 mAh što je više nego dovoljno za ceo dan upotrebe.

Pročitajte i tekst:  Upoznajte najnoviji Motorola smartfon – model Motorola g32

Ekran je dijagonale 6,21 inča, sa odnosom stranica 19,5 : 9, a pri samom vrhu ekrana se nalazi takozvani “notch”, odnosno urez u obliku kapljice (DewDrop), u kome je smeštena prednja kamera. Ova kamera je rezolucije čak 32 MP i namenjena je ljubiteljima popularnih selfi fotografija. Brend HONOR je inače prvenstveno okrenut ka mlađoj populaciji, koja očigledno najviše koristi tu prednju kameru, tako će budući korisnici sigurno biti oduševljeni kvalitetom sefija. Kamera je unapređena veštačkom inteligencijom i garantovano je jedna od najboljih prednjih kamera u ovoj kategoriji telefona. Ugrađena podrška za veštačku inteligenciju koristi specijalne algoritame za ulepšavanje i ima mogućnost da inteligentno sprovodi fina podešavanja selfi fotografija, na osnovu godina, pola i boje kože, čime stvara atraktivan ali ujedno i prirodan izgled.

Na zadnjoj strani telefona nalazi se sistem od 3 kamere. Primarna kamera je 24 MP, druga kamera je 8 MP, sa širokougaonim objektivom (od 120 stepeni), a treća kamera je 2 MP i ona služi za postizanje ustiska dubine na fotografijama. Fotografije su izuzetno visokog kvaliteta, bogate detaljima, bojama i oštrinom, a zahvaljujući specijalnom senzoru ovaj sistem sa trostrukom kamerom dozvoljava upijanje veće količine svetla, čime korisnici mogu da naprave kvalitetne fotografije, čak i u uslovima veoma slabog osvetljenja.

Što se tiče bezbednosti podataka možete biti sigurni, jer Honor 20 Lite podržava sistem za pametno otključavanje licem (Smart Face Unlock) i / ili prepoznavanjem otiska prsta. Podaci za identifikaciju lica se skladište pomoću tzv. Secure Enclave tehnologije koja osigurava maksimalnu bezbednost ličnih podataka.

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Samsung predstavio najnoviju generaciju sklopivih telefona: Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4

Sve u svemu, i Honor 20 Lite uspeva da demonstrira posvećenost kompanije cilju da korisnicima obezbedi najbolju moguću tehnologiju i najvažnije opcije na mobilnim telefonima, a sve to po pristupačnoj ceni, tako da očekujemo da će ovaj model prestići visoku popularnost svog predhodnika.

A odgovor na pitanje mnogih vezano za trenutno zategnut odnos kompanija Huawei / Honor i kompanije Google jeste da kada je ovaj model telefona u pitanju nema apsolutno nikakve potrebe za brigom, dakle provereno sve radi kako treba i bez ikakvih poteškoća. Honor 20 Lite koristi operaticni sistem Android 9 Pie, unapređen korisničkim interfejsom EMUI 9, koji donosi još niz dodatnih opcija.

Cena: 35.990 din.

Kontakt: Honor

Specifikacije:

Ekran 6.21“ IPS, 19.5:9, 2340 x 1080px, 415ppi
CPU Hisilicon Kirin 710 (12 nm),
GPU Mali-G51 MP4
Memorija 4 GB RAM, 128 GB smeštajnog prostora
SIM Dual Nano SIM
Kamere Zadnja: 24 MP + 8 MP + 2 MP; Prednja: 32 MP
Baterija Integrisana, 3.400 mAh
Konekcije Bluetooth 4.2, GPS, 3.5 mm, micro USB 2.0
Softver Android 9.0 Pie + EMUI 9.0.
Dimenzije 154.8 x 73.64 x 7.95 mm
Masa 164 g