Ekskluzivno – Isprobali smo IKEA SYMFONISK Picture Frame zvučnik

IKEA nastavlja uspešnu saradnju sa Sonos-om, poznatom kompanijom za proizvodnju pametnih zvučnika. Već smo vam na našim stranicama prikazali IKEA SYMFONISK Table Lamp i IKEA SYMFONISK Bookshelf zvučnike, a zahvaljujući kompaniji IKEA u prilici smo da vam ekskluzivno, pre početka prodaje predstavimo i njihov najnoviji proizvod iz SYMFONISK familije.

Kao što se i moglo očekivati, u pitanju je još jedna neobična kombinacija koju je samo IKEA mogla da smisli. IKEA SYMFONISK Picture Frame predstavlja veliki zvučnik koji je istovremeno i umetničko delo – mogli bismo reći da je u pitanju umetnička slika uramljena u audio ram. Drugim rečima, sa ovim modelom IKEA je uspela da izbriše granice između umetnosti i tehnologije.

Ovaj muzički ram za slike debeo je samo 6 cm, a njegove dimenzije su 41 x 57 cm. Unutar te površine, pored visokotonaca, našlo se mesta i za prilično moćan subwoofer. Picture Frame je dovoljno snažan da kvalitetnim zvukom ispuni svaku prostoriju. Takođe, pošto se radi o Sonos proizvodu, Picture Frame obezbeđuje jednostavno povezivanje sa svim Sonos aplikacijama i funkcionalnostima. Uz sve to, ovaj zvučnik može da se uparuje i grupiše sa ostalim IKEA SYMFONISK proizvodima, ali i sa svim drugim Sonos zvučnicima.

Slika koja prekriva zvučnik originalno je delo umetnice Dženifer Idrizi, a na raspolaganju je u dve varijante – crnoj i beloj, pa u skladu sa enterijerom svako može odabrati šta mu više odgovara. Slike  mogu da se izvade iz rama i da se menjaju, a IKEA je obećala da će uskoro ponuditi nove umetničke slike, koje će biti prilagođene i posebno pripremljene za različite regione. Na taj način će vlasnici Picture Frame-a moći da prilagode ovaj art zvučnik sopstvenom okruženju, a što da ne, i trenutnom raspoloženju.

Pročitajte i tekst:  IKEA predstavila novi SYMFONISK zvučnik u obliku rama za slike

Zvučnik može da se okači na zid, ili da se nasloni na komodu ili neki drugi komad nameštaja. Da bi se osiguralo da u tom slučaju zvučnik ne sklizne, na donjoj strani se nalaze male gumene stope. Uz zvučnik se dobija i strujni kabl dužine 3.5 metara, što je sasvim dovoljno za instalaciju sistema na bilo kojoj lokaciji. A ukoliko je strujni priključak blizu, na poleđini zvučnika postoji prostor za namotavanje viška kabla, što se u praksi pokazalo kao jednostavno, ali izuzetno praktično rešenje.

Kao i ostali zvučnici iz SYMFONISK serije i SYMFONISK Picture Frame je WiFi zvučnik. To znači da (za razliku od Bluetooth tehnologije) ne zahteva stalnu konekciju sa mobilnim telefonom da bi radio. Dovoljno je da se preko telefona aktivira neki servis, na primer Spotify, da se poveže zvučnik sa njim i nakon toga Picture Frame preuzima audio signal direktno.

IKEA SYMFONISK Picture Frame će se u prodaji naći od 15. jula, a potvrđeno je i da će se od avgusta u prodaji naći i dve dodatne slike, s kojima će moći da se ovaj zvučnik prilagodi okruženju u sobi u kojoj se nalazi. Zato slobodno možemo da kažemo da ovo jedini proizvod koji vam omogućava da istovremeno birate svoju muziku dok uživate u umetničkim slikama.

Kontakt: IKEA