PANASONIC nove zvučne konzole za savremene ljubitelje kućnih bioskopa

Panasonic sa zadovoljstvom objavljuje puštanje u prodaju najnovijih audio sistema za kućne bioskope, izbor između dve zvučne konzole:

  1. SC-HTB600 – zvučna konzola sa bežičnim sabvuferom
  2. SC-HTB400 – zvučna konzola sa integrisanim sabvuferom

HTB600 i HTB400 odlikuje odličan zvuk, minimalistički dizajn i pametne funkcije za unapređivanje doživljaja gledanja TV-a.

HTB600 podržava i Dolby Atmos i DTS:Xaudio formate za kućne bioskope. Visokokvalitetan okružujući zvuk putuje kroz 3D prostor kako bi uvukao slušaoce u imerzivan kinematografski doživljaj.

HTB600 dolazi sa velikim bežičnim sabvuferom radi pružanja dinamičkog basa. Otvor za bas refleks je aerodinamički oblikovan radi dobijanja jasnog zvuka basa.

HTB400 je moderan dizajn solo zvučne konzole, a pruža impresivan bas pomoću dvostrukih sabvufera integrisanih u njegovom kućištu.

Oba nova modela HTB serije dele funkcionalni stil koji je optimizovan da se uklopi u najnoviji dizajn Panasonic TV-a.

„Verujemo u pružanje izbora potrošačima. HTB600 je savršen za ljubitelje filmova koji vole da dožive Dolby Atmos 3D zvuk kod kuće. A HTB400 je savršen za one koji tragaju za jednostavnim rešenjem za uživanje u muzici iz filmova i koji žele jasnije da čuju dijaloge.“ Michael Friedrich, generalni direktor Home AV Group, Panasonic Marketing Europe

Kvalitet zvuka je na prvom mestu

Zvuk koji odgovara vašoj viziji – zajedničko za HTB600 i HTB400

  • Clear-Mode Dialogue – pošto TV i video striming produkcija postaje sve više kinematografska, ponekad je teško razumeti sve što glumci govore. Clear-Mode Dialogue dolazi u spas tako što poboljšava jasnoću govora u miksu zvuka – što znači da se gledaoci neće više mučiti da čuju bitne stavke u zapletu.
Pročitajte i tekst:  Nova rešenja za novo digitalno doba

Isključivo na HTB600

  • Dolby Atmos DTS:X – moćan, dinamičan okružujući zvuk putuje kroz 3D prostor smeštajući gledaoce unutar imerzivnog kinematografskog doživljaja. HTB600 postiže virtuelni okružujući zvuk pomoću zvučnika usmerenih napred – tako da ljubitelji filmova mogu da pobegnu u filmove bez potrebe za zvučnicima raspoređenim širom sobe.
  • Visokokvalitetni sistem zvučnika – zahvaljujući dvema drajverskim jedinicama punog opsega (4,5 x 10 cm), SC-HTB600 proizvodi bogat vokalni zvuk. Sama zvučna konzola postiže izlaz od impresivnih 160 W, koje bežični sabvufer podiže na impresivnih 360 W.
  • Moćan, jasan bas uz bežični sabvufer – pošto nije potrebna fizička veza sa TV-om, bežični sabvufer modela HTB600 može da se postavi bilo gde, da ne smeta, radi najboljeg zvuka. Zvučnička jedinica od 16 cm postiže izlaz od 200 W. Veliko kućište zvučnika pruža bogatiji bas da bi se oživeli akcioni filmovi. Aerodinamički oblikovan otvor za bas refleks omogućava ravnomerno strujanje vazduha i smanjuje neželjene vibracije radi isporučivanja jakog, jasnog zvuka basa.

Isključivo na HTB400

  • Visokokvalitetan sistem zvučnika – dva drajvera punog opsega (4,5 x 10 cm) i dva integrisana sabvufera pružaju ukupan izlaz od 160 W. Korišćenjem neodimijumskih magneta, uspeli smo da postignem neverovatnu jačinu zvuka iz relativno kompaktnih zvučničkih jedinica.
  • Dvostruki ugrađeni sabvuferi pojačavaju bas – dva sabvufera kupastog tipa prečnika 8 cm postižu kombinovani izlaz od 80 W. Dva otvora za bas refleks pomažu u isporučivanju jasnog, moćnog basa iz ove  solo zvučne konzole.
Pročitajte i tekst:  LG i kompanija Unity Technologies sarađuju na simulaciji rada autonomnih vozila

Dizajnirani za savremene TV-e

Dizajnirani da odgovaraju vašem TV-u – zajedničko za HTB600 i HTB400

  • Univerzalni dizajn – svojim bezvremenim dizajnom, ukrašenim presovanim metalnim rešetkama, HTB600 i HTB400 dizajnirani su da budu nenametljivi – tako da gledaoci mogu da se fokusiraju na akciju na ekranu. Dizajnirana da upotpuni najnovije Panasonic TV-e, nova HTB serija ima podesive nožice – omogućavajući da se postavi direktno iznad postolja TV-a ili, ako korisniku tako više odgovara, ispred komode.

Obe zvučne konzole mogu da se montiraju na zid pomoću isporučenih nosača. Pošto je dizajn usklađen sa TV-om, oni mogu da se postave blizu jedno drugog, a ne izmešteno.

  • 7 stepeni izvrsnosti – kada se postave na ravnu površinu, poput komode za TV, novi zvučnici serije HTB usmereni su pod uglom nagore od 7° tako da se zvuk projektuje ka ušima gledaoca. Ali, pošto je zadnji deo zvučnika takođe pod uglom, to se ispravlja kada se montiraju na zid, tako da zvuk putuje ka spolja pri 180°. Jednostavna ideja koja ima veliki efekat.

Dovoljno pametniji za najnovije trendove TV-a

Pametniji od prosečnih zvučnih konzola – zajedničko za HTB600 i HTB400

  • Bluetooth – obe zvučne konzole mogu da se povežu na pametne telefone i druge kompatibilne uređaje, kako bi korisnicima omogućili da slušaju muziku i podkaste u stereo zvuku iz udobnosti svoje fotelje.
Pročitajte i tekst:  TCL 30 i TCL 30+ telefoni dostupni u Srbiji

Isključivo na HTB600

  • 4K HDR Pass-Through – korisnici mogu da uživaju u 4K HDR-u, uključujući Dolby Vision sadržaj, bez prekida i bez gubitka u kvalitetu slike. To je zbog toga što video signal prolazi kroz zvučnu konzolu od Blu-ray plejera ili igračke konzole do 4K TV-a.
  • eARC (enhanced Audio Return Channel) – šalje audio formate visokog protoka, kao što je Dolby TrueHD, iz kompatibilnog TV-a do zvučne konzole. To znači da muzika iz filmova i visokobudžetnih TV serija može da dostigne svoj puni potencijal.

Dakle, kome je potrebna zvučna konzola?

Unapređivanje doživljaja TV zabave

Svako ko redovno gleda filmove u formatu UHD Blu-ray ili strimuje serijale u 4K razumeće prednosti unapređenog audio doživljaja. Visokokvalitetan zvuk, u kombinaciji sa zadivljujućim 4K vizualima, stvara potpuno obuhvatajući doživljaj kućnog bioskopa – prenoseći gledaoce iz fotelje u različite svetove.

Funkcije kao što je Clear-Mode Dialogue imaće široku privlačnost za one koji se ponekad muče da razumeju govor preko pozadinskih zvučnih efekata ili muzike.