myFirst Headphones BC Wireless – bežične slušalice za decu

Kompanija myFirst specijalizovala se za IT proizvode namenjene deci. Konkretno, na test su nam stigle myFirst Headphones BC Wireless, neobične slušalice koje ni na koji način ne mogu da oštete sluh deteta, a pri tome su dizajnirane tako da ih dete sigurno neće slomiti.

Možda će vas na prvi pogled zavarati „spartanski izgled“ slušalica. Ali, verujte, ovde je sve urađeno sa razlogom. Tanka gumirana metalna „drška“ napravljena je da izdrži istezanje i savijanje u svim pravcima, pa ne morate da brinete hoće li ih malo dete slomiti – to se neće desiti. Same slušalice izgledaju čudno – nemaju jastučiće, pa nisu zgodne za držanje na ušima, a istovremeno su prevelike da bi se stavile u uši. I za to postoji dobar razlog – ovo su tzv. bone-conduction slušalice.

Za one koji nisu upoznati sa prethodnim izrazom, u pitanju su slušalice koje zvuk do slušaoca sprovode na neobičan način – zvuk kod njih ne ide kroz vazduh u našim ušima. Bone-conduction (koštana provodljivost) kreira zvuk direktnom vibracijom kostiju glave i vilice. Zvuk koji se na taj način proizvodi, potpuno „preskače“ ušni kanal i prosleđuje se direktno u unutrašnje uho.

Prednosti ovakvog načina prenosa zvuka su višestruke – myFirst Headphones BC Wireless slušalice su lakše za nošenje, ne naležu na uši i ne žuljaju (mogu da se nose znatno duži vremenski period). Pošto uši nisu prekrivene slušalicama, dete je svesno svoje okoline, pa su ove slušalice daleko zgodnije za nošenje napolju. Najvažnije je ipak, da se nivo zvuka na ovakvim slušalicama održava u prihvatljivom nivou, pa nećete morati da brinete hoće li vaše dete ogluveti zbog preglasne muzike.

Pročitajte i tekst:  Vodič za kupovinu gedžeta: Pristupačan, a kvalitetan kabl za mobilni telefon

Slušalice su bežične i zasnovane su na bluetooth tehnologiji. Ugrađena baterija omogućava oko pet časova reprodukcije, a jedini nedostatak je što poseduju neobičan i nestandardan magnetni USB konektor za punjenje. Pomenućemo da poseduju i mikrofon, pa predstavljaju u potpunosti zaokružen sistem.

Ako vaše dete voli da sluša muziku preko slušalica, mislimo da je u pitanju idealno rešenje – moći će da ih nosi duži vremenski period, a da mu uši neće biti prekrivene (čuće vas kada mu se obraćate), jačina zvuka je prilagođena i dete neće oštetiti sluh, a uz sve to su veoma izdržljive (neće se tako lako slomiti). Još kada dodamo i efekat neobičnosti, koje će dete učiniti „cool“ među društvom, slobodno možemo da kažemo da je proizvođač sa ovim modelom pogodio u centar mete.

Cena: 79.90 €

Kontakt: myFirst

Specifikacije:

Frekventni opseg 20 Hz – 20 KHz
Konekcija Bluetooth, domet 15 m
Baterija 140 mAh, 5h reprodukcije, 2h punjenje, 20 dana standby
Mikrofon Ugrađen, senzitivnost -38 dB
Otpornost IPX6
Masa 26 g
Boje Siva, zelena